Friday 18 November 2011

Mijn vader T.Herenius geschilderd door mijn broer C.Herenius voor mijn moeder na het overlijden van mijn vader

Posted by Picasa

8 comments:

  1. Mooi schilderij van uw vader! Mijn moeder komt uit Groningen en heeft een schilderij hangen gemaakt door T. Herenius, een graanveld. Een prachtig schilderij waar ik uren naar kan staren. De tante van mijn moeder is ooit verloofd geweest met een kunstenaar genaamd Herenius. Kleine wereld....

    ReplyDelete
  2. Dickie v.d. Berg21 October 2012 at 02:49

    Ik heb een schilderij hangen van T. Herenius, een veld zonnebloemen, waar het licht heel apart in valt.

    Het is gedateerd op 1951 en ik heb het geërfd van mijn tante in 1988

    ReplyDelete
  3. Ik heb ook een schilderij van T. Herenius, een bloemstuk stilleven van 21-5-1944. Het is geschilderd op doek, maar ik weet niet met wat voor verf (was in de oorlog wellicht niet makkelijk verkrijgbaar)

    ReplyDelete
  4. Heb ook een schilderij van T Herenius een bosgezicht, geen idee wanneer het geschilderd is. Het is geschilderd op doek.

    ReplyDelete
  5. Geen schilderij, maar wel Herenius. Voorouders uit Groningen. Er is daar waarschijnlijk maar 1 Herenius tak. Kom graag in contact met verwanten.

    ReplyDelete
  6. Heb ook een schilderij van T Herenius een bosgezicht, geen idee wanneer het geschilderd is. Het is geschilderd op doek.

    ReplyDelete
  7. Wij hebben ook een schilderij van T. Herenius, geschilderd in 1977. Een mooi verstillend werk van een kleedhokje of opberghokje bij een steiger aan het Reitdiep. (Vogens de verkoper moest het hier althans om het Reitdiep gaan). Ik heb zijn zoon Chris een foto gestuurd van het schilderij en hij zag in de signatuur ook het handschrift van zijn vader.

    ReplyDelete